boiborstahusen

”Vi ville ha mindre stress och mer livskvalitet”

19 juni, 2018

Familjen Acking

Efter tjugo år i Danderyd bytte Anna Maria och Bente Acking Stockholm mot Borstahusen. Nu fylls somrarna av krabbfiske och salta bad i en lite lugnare del av landet.

Bente är född i Asker i södra Norge och flyttade till Lidingö utanför Stockholm som tolvåring. Anna Maria är född och uppvuxen i Danderyd, där paret också träffades för första gången. I Danderyd bodde de sedan tillsammans i tjugo år innan de bröt upp för någonting nytt.

– Vi ville ha en livsstilsförändring. Mindre stress och mer livskvalitet. Vi letade efter vacker natur, närhet till havet, skola och golfbana. Allt det finns visserligen i Stockholm också, men där är det dubbelt så dyrt och vi ville inte vänta tills vi var pensionärer, säger Anna Maria Acking.

Borstahusen hade precis vad de letade efter och låg dessutom en bit utanför stadsmiljön, ett annat av de kriterier de velat uppfylla med sitt nya hem.

– Samtidigt är det nära in till Landskrona och där finns allt!

Anna Maria arbetar som undersköterska på ett äldreboende i Lund. Arbetstiderna är oregelbundna och hon jobbar ofta varannan helg och minst en kväll i veckan. Bente jobbar istället som IT-projektledare i Helsingborg och har mer regelbundna arbetstider.

– Hon är ledig på helgerna, så det löser sig på det sättet.

Paret brukar annars tillsammans med dottern Tyra Lynne, 7, hitta på många aktiviteter. De cyklar, spelar fotboll, går till stranden eller till någon park. Anna Maria och Tyra Lynne rider också på Landskrona Ridklubb och Bente spelar golf.

– En typisk lördag när vi är lediga båda två brukar Tyra Lynne följa med mig till stallet medan jag rider. Under tiden vi är där spelar Bente golf och sedan möter vi upp henne och hittar på något roligt tillsammans på eftermiddagen. Ibland flyger vi drake, eller också går vi till någon lekpark, säger Anna Maria.

Listan över vad som är det bästa med att bo i Borstahusen blir lång.

– Här finns vacker natur, en magisk pir ut i havet, cykelväg både till stan och till Helsingborg. Camping med spa, restaurangen Pumphuset och en fantastisk golfbana med makalös utsikt. Dessutom är det nära till fotbollsplan, idrottshall, ridskola och lekplatser. Det finns en lokal ICA-butik också, där man kan panikhandla om man glömt något till middagen.

Tyra Lynne gör tummen upp på frågan om hon gillar området och Anna Maria säger att det finns mycket som gör Borstahusen till en bra plats för barnfamiljer.

– Det finns en massa lekplatser, skolor och förskolor i närheten. Bland annat en ur och skur-förskola. Sedan finns det många aktiviteter man kan hitta på om kvällarna. Till de som funderar på att flytta till Borstahusen skulle jag säga: Tveka inte, här är jättevackert! Och trevliga människor finns det också.

Familjen Acking: Anna Maria, 41, Bente, 42, Tyra Lynne, 7.

Gör: Anna Maria är undersköterska på ett äldreboende i Lund. Bente jobbar som IT-projektledare i Helsingborg.

Bor: Borstahusen.

Smultronställen i Landskrona: Citadellet med skateparken, piren och stranden i Borstahusen, Lill-Olas badplats och alla grillplatser längs med havet.

SENASTE NYTT