boiborstahusen

"JAG HAR ALLTID LÄNGTAT TILLBAKA TILL BORSTAHUSEN"

14 juni, 2018

FAMILJEN BJÖRNE/LARSSON

Rebecca Björne och Martin Larsson lockades av havsnära fritid och att samtidigt ha storstadspulsen bara en timme bort. I oktober 2013 flyttade paret in i sitt gathus från 1904. Där bor de idag tillsammans med dottern Ilse, 1,5.

Rebecca Björne är uppvuxen i Borstahusen, men flyttade därifrån efter gymnasiet för att studera i Lund. Efter examen gick flyttlasset till Malmö, där hon träffade Martin Larsson, en före detta Karlskronabo. I dag arbetar Rebecca som HR-partner på Oatly, som har sin produktionsanläggning i Landskrona.

– Jag hade en fantastisk uppväxt i Borstahusen och har alltid haft en längtan efter att komma tillbaka när jag själv skulle bilda familj. Martin drömde om ett hus vid havet och då såg jag min chans att få honom Borstahusenfrälst, säger Rebecca Björne.

Martin arbetar på IKEA i Helsingborg, men reser ofta till olika delar av Sverige i sitt jobb. Närheten till motorväg, tågstation och flygplatser gör det enkelt för honom att veckopendla i perioder. Fördelarna med att bo i Borstahusen är många tycker Rebecca.

– Att pendla är lätt och det är nära till bra skolor och förskolor. Samtidigt har man lugnet, närheten till havet, de många möjligheterna till aktiviteter och inte minst den vackra miljön.

Paret börjar ofta sina sommardagar med ett morgondopp innan de tar en frukost i trädgården. Martin är en flitig löpare och har sin favoritrunda längs havet, uppför Hildesborgsbacken och ner vid golfbanan. På helgerna är de gärna ute i närområdet.

– Promenadmöjligheterna är oändliga, precis som möjligheten för Ilse att prova nya lekplatser. Och det finns så många välrenommerade restauranger. Att ha Erikstorps Kungsgård bara ett stenkast bort gör det farligt enkelt att välja en stenugnsbakad pizza att ta med ner till havet en fredag efter jobbet.

Både Rebecca och Martin är intresserade av inredning och hantverk och lägger ner mycket tid på renoveringen av det gamla gatuhuset. När det finns tid över gör de gärna utflykter till mysiga platser runt Landskrona – populärast är Tomatens Hus utanför Glumslöv och butiken Hillesdal Inredning & Café.

– Väljer man Borstahusen är det svårt att ångra sig. Här finns allt man behöver för både avkoppling och aktivitet. Det är perfekt för barnfamiljer med närhet till många skolor och förskolor, och fantastiska miljöer att få växa upp i. Vi är så glada över att ha fått möjligheten att bo på detta underbara ställe.

Familjen Björne/Larsson: Rebecca, 31, Martin, 32 och Ilse, 1,5.

Gör: Rebecca är HR-partner på Oatly och Martin arbetar på IKEA i Helsingborg.

Bor: Gatuhus i Borstahusen.

Smultronställen i Landskrona: Strandpromenaden, Erikstorps Kungsgård, Tomatens Hus och Hillesdal Inredning & Café.