boiborstahusen

Melker Bengtsson och Clara Sandin har hittat sitt drömboende

27 februari, 2017

Familjen Sandin/Bengtsson

Melker Bengtsson är en ung entreprenör från Landskrona. Tillsammans med flickvännen Clara Sandin tycker han om att utforska alla guldkorn som finns i närheten av Borstahusen.

Det som får Melker Bengtsson och Clara Sandin att må allra bäst är vind, hav, natur och mat. Därför var det självklart för dem att bosätta sig i Borstahusen som bara ligger ett stenkast från stranden. Här är det också lätt att få tag på närproducerade råvaror av hög klass, som exempelvis nyfångad fisk från Öresund.

Melker Bengtsson driver radiokanalen Radio Båstad och Clara Sandin studerar. Livet håller ett högt tempo och därför trivs de med att vara hemma i radhuset i Borstahusen på helgerna.

– Fast på sommaren tar vi gärna vår båt ut till Ven med några vänner, säger Melker Bengtsson.

Eftersom de tycker om att vara nära naturen går många av parets gemensamma utflykter till landsbygden runt Landskrona.

– Vi älskar Tomatens hus utanför Glumslöv. Dit kör vi gärna och äter lunch.

Andra favoritutflyktsmål är butiken Larssons Lager, en loppisbutik i Landskrona med eget 50-talscafé.

– Ägaren där är en riktigt häftig kille, Och utbudet kan få den mest ointresserade att stanna kvar i timmar.

Både han och flickvännen Clara säger sig vara intresserade av hem och stil. De bygger mer än gärna själva och de tycker om att lära sig nya saker.

– Min pappa har sysslat med fastigheter, så lite har jag kanske i generna. Men mitt intresse för hantverk ser jag snarare som en avkoppling och en hobby.

Nej, Melker Bengtssons stora passion heter i huvudsak affärer.

– Jag jobbar 24 timmar om dygnet och jag tycker om att nätverka. Min vardag är en ständig rörelse. Jag varvar affärer och jobb med att försöka att göra något gott för samhället. En av mina nyare idéer är att hålla inspirationsföredrag för ungdomar, berättar Melker.

Familjen Sandin/Bengtsson: Melker Bengtsson, 27 och Clara Sandin, 19. Gör: Melker är entreprenör och äger lokalradiokanalen Radio Båstad. Clara studerar. Bor: Radhus i Borstahusen. Skäl till att bo i Landskrona: Det är nära till allt, exempelvis flygplatser, storstäder och Europa. Havet. Arkitekturen och historian. Smultronställen i Landskrona: Ven, Sandbergen, Citadellet, Tomatens hus, Larssons Lager.

SENASTE NYTT