boiborstahusen

Företagande

Landskronas näringsliv är på frammarsch

Näringslivet i Landskrona har en positiv utveckling. 

Landskrona är en stad med en spännande historia och stark framåtanda, inte minst inom näringslivet. Stadens attraktiva läge mitt i Greater Copenhagen innebär stora möjligheter för såväl befintligt näringsliv som nya företag. De senaste åren har allt fler företag valt att etablera sig här. I Landskrona finns närhet till ett flertal storstäder, flygplats, universitet och inte minst en infrastruktur som är rankad i topp i Sverige. Fiberutbyggnaden är bäst i Sverige, vilket gynnar näringslivet. Landskrona har även en mycket god tillgång på mark och lokaler.

NY FÖRETAGSPARK ETT STENKAST FRÅN BORSTAHUSEN

I en nyförvärvad, vacker slottsfastighet i Norra Borstahusen skapar Landskrona stad Hilleshögs företagspark som passar det moderna näringslivet med kunskapsintensiva tjänsteföretag. För entreprenörer och egenföretagare i Borstahusområdet innebär det en möjlighet att hyra kontorslokaler i en sällsynt vacker byggnad på bästa läge.

Läs mer om företagande i Landskrona >

innovation och kreativitet

Som alla kommuner längs Skånes västkust har staden en stor innovationskraft och nyföretagandet ökar stadigt. Här finns förberedda fysiska miljöer som Linc, ett företagshus och inkubator som främst vänder sig till kunskapsintensiva tjänstenäringar. I Fröfabriken Creative Space samlas främst de kulturella och kreativa näringarna. Båda miljöerna är placerade på gångavstånd från stationen. 

Satsning på stadskärnan

Landskrona har gjort ett strategiskt val att inte skapa ett externt köpcentra. Satsningen på stadskärnan och kombinationen av butiker, restauranger och caféer och spännande upplevelser har bidragit till en positiv utveckling även inom handeln. Tätt intill stadskärnan finns ett sällanköpsområde med butiker som Biltema, Elgiganten och Rusta.