Grattis Landskrona – Sveriges bästa golfstad 2017

Condrup_small_main-page

Landskrona har vunnit omröstningen Sveriges bästa golfstad som arrangeras av tidningen Svensk Golf. Drygt 7000 personer lade sin röst på Landskrona. Tvåa i omröstningen blev fjolårets vinnare Halmstad.

Tidningen Svensk Golfs läsare har utsett Sveriges bästa golfstad i en omröstning på sin hemsida svenskgolf.se. Landskrona med sina fyra golfklubbar, tillsammans med Barsebäck och Björkenäs som ligger i närheten, kom in i tävlingen genom ett wild card. I finalen lyckades Landskrona vinna över Halmstad med 7100 röster mot 6500.

– Detta visar att Landskrona verkligen är på gång. För att tala golfspråk ligger vi inte i längre i ruffen utan mitt på fairway. Vi har golfbanor med hög kvalitet, men jag tror också att vårt havsnära läge mitt i Öresundsregionen bidragit till att många valt att lägga sin röst på oss, säger Kjell Thoresson, chef för fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona stad.

– Det är ju helt fantastiskt att kunna få titulera sig Sveriges bästa golfstad. Det här är verkligen ett erkännande för Landskrona. Vi lever på en konkurrensutsatt kust. Vi var ju nykomlingar i Sveriges bästa golfstad och tävlade för första gången. Medlemmarna, staden, mötesplats Borstahusen med stugbyn och restauranger i närheten har alla varit aktiva och röstat, vi har sett ett stort engagemang, säger Peter Bengtsson, klubbchef på Landskrona GK.

www.landskrona.se/golf hittar du en lista över Landskronas alla golfklubbar.

Landskrona-GK-hål-15

Det havsnära läget för Landskronas golfbanor kan bland annat upplevas vid hål 15 på Landskrona GKs bana.

Foton: Mickael Tannus, Landskrona GK