boiborstahusen

BAD & STAD

Shopping i stadskärnan eller ett dopp i havet?

Oavsett var man befinner sig i Landskrona, är vågskvalpet aldrig långt borta.

Shopping

I stadskärnan kan du kombinera ett besök i en av Nordens bäst bevarade fästningar – Citadellet – med sandstranden alldeles intill, där du ett stenkast ifrån också hittar en av Skånes vackraste konsthallar. Promenerar du fem minuter i andra riktningen når du Rådhustorget, med restauranger och caféer, biograf, teater, utställningar och ett handelsutbud som hela tiden växer. Varje onsdag och lördag är det dessutom torghandel här.

Bad

Det finns alltid plats för din handduk eller solstol i Borstahusen och Landskrona. Sandstränder finns ett stenkast från city, såväl som nere vid Lill-Olas invid golfbanan och campingstugorna. Stränderna är finkorniga med ljus sand och vattnet är långgrunt och barnvänligt.

För mer äventyrliga vattendjur finns det flera bryggor som går långt ut i vattnet, men också en möjlighet att bada vid småbåtshamnen och piren. För dig som vill ha en lugn stund i solstolen kan du välja mellan gräs, sten eller sandunderlag.  Här finns, med andra ord, något för alla.

Klicka här för att läsa mer om alla badmöjligheter i Landskrona >

Snabbfakta

  • Promenadstråket utmed havet sträcker sig från Örenäs slott och Hilleshögs dalar förbi Borstahusen, rakt in i city.
  • Landskronas stadskärna är nästintill bilfri med flertalet butiker – från gourmetmat till design och kläder.
  • Vår biograf i city har tre salonger.
  • Husmanskost, medelhavsmat, asiatiskt eller publunch – Rådhustorget i city omringas av flertalet krögare och restauranger.
  • Gratis WiFi i city vid Rådhustorget.