Livet på golfbanan

CarolineCondrup-1

”Utsikten på banan är fantastisk och stämningen är alltid trevlig”

Caroline Condrup tog med oss ut på Landskrona Golfklubb i Borstahusen, lärde oss att slå en backspinn med snygg schvung i slaget och fick oss alla att inse att det är precisionen snarare än kraften som avgör hur långt du slår. 

Caroline började spela golf när hon var 4 år gammal. Pappa var en hobbylirare som tog med familjen ut på rangen.

– När jag var 11 år gammal fick ledarna på klubben upp ögonen för mig, berättar Caroline. Jag var träningsflitig, jag hade börjat sänka mitt handicap och jag slog långt för att vara tjej.

Snart började Caroline att spela tävlingsgolf både individuellt och i de olika klubblagen.

Codrup_1024x700
Idag arbetar Caroline som golfinstruktör på Barsebäck Golf & Country Club, som ligger 15 minuters bilfärd från Borstahusen.

– Men Landskrona Golfklubb ligger mig varmt om hjärtat, berättar Caroline som är ett välkänt ansikte både bland tränare och servicepersonal. Utsikten på banan är fantastisk och stämningen bland spelarna är alltid trevlig, säger hon. När jag var yngre var jag väldigt blyg, men på den här golfbanan vann jag mitt självförtroende.

Sina lediga fredagar spenderar Caroline således gärna på golfbanan och helst tillsammans med sina vänner och familj.

Efter en hel dags spelande kan det vara trevligt att avsluta med en middag med vännerna.

CarolineCondrup-60-2

– Jag och min man Christian hade faktiskt vår bröllopsfest inne på Erikstorps Kungsgård, berättar Caroline.

 

Här hittar du Landskronas alla golfklubbar