Vi välkomnar de första som flyttar in i Norra Borstahusen

Karin och Magnus är de första som flyttar in i det nya området Norra Borstahusen

Området Norra Borstahusen har planerats i flera år. Nu är det dags för inflyttning. Först på plats är paret Karin Joelsson och Magnus Adholm från Halmstad.

Karin Joelsson pendlade från hemmet i Halmstad till arbetet på Sveriges Trafikskolors Riksförbund i Landskrona i sju år innan hon fick nog. Då började maken Magnus Adholm leta jobb i Landskrona och fick snabbt ett erbjudande som projektledare på GC-gruppen.

Den avgörande pusselbiten som talade till Landskronas fördel var skissen på drömhuset i Norra Borstahusen. Paret köpte huset i juni 2016 och den 24 mars i år stod det klart.

– Vi har alltid sagt att om vi ska flytta, ska vi flytta till ett hus där jag kan se havet, säger Magnus Adholm.

Det kan han i dag. Gatuhuset på 125 kvadratmeter i Norra Borstahusen ligger hundra meter från strandlinjen och det finns inget som skymmer utsikten. Men det var inte bara havet och Borstahusen som lockade paret Joelsson-Adholm.

– Landskrona är en fantastiskt mysig stad med oförtjänt dåligt rykte. Här finns så mycket fint att upptäcka, och det är nära till allt. Vi brukar skämtsamt berätta för våra vänner att Landskrona en gång var tänkt att bli landets huvudstad, landets krona, säger Karin Joelsson.

Under våren kommer fler boende att flytta in i området Havsbrisen i Norra Borstahusen. Fler byggprojekt är på gång i området, bland annat fribyggartomter, bostadsrätter och villor.

klar-inflyttning-borstahusen02